Webdesign

Design to shine!

Het was een heel warme week maar desalniettemin toch nog productief geweest! Deze week stond bij mij in het teken van webdesign. Samen met mijn goede vrienden Pen en PhotoShop ben ik bezig geweest om frisse websites te ontwerpen zodat mijn klanten online helemaal de bom zijn!

Bij het ontwerpen van een website neem ik altijd de volgende zaken mee:

1. Kleuren. Het is belangrijk dat de kleuren in het ontwerp terug komen in de huisstijl van het bedrijf. Heeft de klant alleen maar een primaire kleur en geen accentkleur? En heb je moeite met het zoeken naar een goede tweede kleur? Kijk dan eens op www.coolors.co! Hier kan je goede kleurencombinaties maken die niet vloeken.

2. Responsiveness. Ongeveer 70% van de websites worden tegenwoordig op mobiele apparaten (mobiel, tablet, etc) bekeken. Daarom houd ik in de design fase al rekening met de responsiveness van de website zodat de website strak toont op ieder apparaat!

3. Afbeeldingen. Om ervoor te zorgen dat het ontwerp direct aanspreekt maak ik gebruik van passende afbeeldingen. Soms van de klant zelf maar soms ook stock afbeeldingen. Verkoopt de klant fietsen? Dan zal ik uitsluitend afbeeldingen gebruiken met fietsen. Zo wordt het ontwerp al een stuk persoonlijker! Ik maak veel gebruik van www.unsplash.com voor goede stock foto’s.

Kan de lay-out van jouw website een opfrisser gebruiken? Of misschien wil je wel een hele nieuwe website?
Dan ga ik graag voor je aan de slag met o.a. de bovenstaande drie punten. Uiteraard nemen we nog veel meer zaken mee in het proces. Benieuwd wat deze andere punten zijn? Neem gerust contact op!

Zullen we jouw website eens

opfrissen

?