Web-app

Home | Web apps

Stel je voor: Jouw eigen web-app!

Misschien heb je al eens nagedacht over een app voor jouw winkel of bedrijf. Maar goed, apps kunnen best duur zijn! Daarom hebben wij hier een goede oplossing voor gevonden: De web-app!

Een web-app is dé hybride-oplossing tussen een website en een app. Met een web-app kunnen we jouw eigen app bouwen en die laten draaien op een webserver. Je krijgt dus eigenlijk een responsive website met alle functionaliteiten van een app, zoals: Het installeren op het beginscherm van je iPhone of Android telefoon, openen van de camera en verzenden van push-meldingen!

Wat is het verschil?

Het verschil tussen een normale app en een web-app is dat je een app altijd moet downloaden vanuit een app-store. Deze app wordt dus op jouw toestel geïnstalleerd. Bij een web-app is dit niet nodig. Bij een web-app wordt een snelkoppeling op het beginscherm geplaatst waardoor fysieke installatie niet nodig is. Dit scheelt weer geheugen op een telefoon of tablet!

Met een web-app kunnen we krachten bundelen! We brengen het beste van het web en van apps samen in één applicatie. Daarom worden web-apps ook gebruikt door bedrijven zoals Twitter, Uber en Starbucks.

  • Web-apps zijn voor iedereen toegankelijk: Ongeacht welk besturingssysteem je hebt
  • Altijd up-to-date
  • Geen beperkingen door een app-store
  • Super snel!
  • Te installeren op een beginscherm als snelkoppeling
  • Push-notificaties versturen

Voordelen van een web-app

En wat kost
dat dan?

Nou, dat valt mee! Omdat de ontwikkelingstijd van een web-app korter is dan van een normale app, zie je dat ook ook terug in het prijskaartje. Naar schatting ben je met een web-app 25% tot 50% goedkoper uit dan met een normale app. Ook omdat een web-app makkelijker te onderhouden is.

Al (h)appy geworden?