Website beveiligen

5 tips om je website beter te beveiligen

Wie heeft wel eens last van spam-berichten in de mailbox? Juist, bijna iedereen! Eén van de oorzaken is dat de website niet goed beveiligd is. Hackers zijn continue op zoek naar openstaande deuren in jouw website. Om te voorkomen dat ze jouw website kunnen binnendringen is het belangrijk dat je website goed beveiligd is. Bij Helemaal de bom spenderen we veel tijd aan de beveiliging van onze websites. Een website is een belangrijke speler bij het binnenhalen van nieuwe klanten. Daarom is het belangrijk dat deze veilig in de lucht blijft!

Daarom hebben wij 5 tips om jouw website beter te beveiligen:

1.

SSL-certificaat

We hebben er dagelijks mee te maken zonder dat we het doorhebben: een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat is een encryptieprotocol dat de data versleutelt, waardoor het voor cybercriminelen vrijwel niet mogelijk is om gegevens van jouw bezoekers te achterhalen. Voor veel websites en webshops is een SSL-certificaat zelfs verplicht. Zorg er daarom altijd voor dat jouw website beschikt over een SSL-certificaat.

Hoe kan je de aanwezigheid van een SSL-certificaat controleren? Door het groene slotje bovenin:

2.

Sterk wachtwoord

Het wordt erg vaak benoemd maar dat maakt het niet minder belangrijk: Zorg dat je gebruik maakt van een sterk wachtwoord! Wanneer een hacker jouw website probeert te hacken, worden alle mogelijke wachtwoorden ingevoerd in de hoop dat de juiste er tussen zit. Hoe moeilijker jouw wachtwoord, hoe moeilijker het voor de hacker wordt.

Het is altijd goed om letters, cijfer en symbolen in je wachtwoord te gebruiken. Het liefst ook hoofdletters en kleine letters. Of gebruik een wachtwoord-generator om een moeilijk wachtwoord aan te maken.

3.

Formulieren beveiligen

Even terugkomend op die spam–berichten, wat kan je daar nou aan doen? Vaak worden die spam-berichten verstuurd vanuit een formulier op je website. Doordat een formulier niet goed beveiligd is, kunnen robots in een seconde dit formulier keer-op-keer invullen. Zorg er daarom voor dat je de formulieren op je website goed beveiligd zodat alleen nieuwe klanten een berichtje kunnen sturen.

Er zijn vele manieren om een formulier te beveiligen maar de meest bekende is Google reCaptcha.

4.

Houd je CMS up-to-date

Content management systemen (CMS) zoals WordPress maken gebruik van thema’s en plugins. Om ervoor te zorgen dat deze up-to-date blijven is het belangrijk om ze periodiek bij te werken. Want thema’s of plugins die lang niet geüpdatet zijn, zijn perfecte manieren voor hackers om je site binnen te komen. Ze bevatten namelijk niet de laatste beveiligingsmaatregelen waarom ze een zwakke schakel worden in je website.

5.

Back-ups maken

Deze wordt vaak onderschat maar is o-zo belangrijk: Maak een back-up van je website. Bij Helemaal de bom maken we iedere 24 uur een back-up van de website. Daarnaast bewaren we altijd meerdere back-ups. Deze back-ups worden vervolgens op een veilige server opgeslagen. Mocht er een hack-poging gedaan worden, of je verwijderd per ongeluk een pagina, dan hebben wij altijd een recente kopie van de website. Binnen een uur hebben wij jou weer operationeel. Handig toch?

Conclusie

Net als de beveiliging van je huis of kantoor, is de beveiliging van je website of webshop ook erg belangrijk. Het is jouw online omzet-generator die zeker niet offline mag gaan. Zorg daarom altijd dat in ieder geval de bovenste vijf punten zijn doorgevoerd op jouw website.

Heb je geen zin of tijd om dit zelf te doen? Dan nemen wij dit uiteraard graag van je over! Wij werken iedere maand jouw website bij en nemen alle updates en maatregelen mee. Zo kan jij zorgeloos verder met je onderneming terwijl de uitsmijters zijn van jouw online omgeving! ??

Lees hier meer over website onderhoud.

Wil jij ook een beter

beveiligde

website?