3 tips voor je werken-bij-pagina

3 tips voor je werken-bij-pagina (vacatures)

Laten we er niet omheen draaien, je ziet ze overal: Advertenties met de dringende vraag of jij bij een bedrijf wilt komen werken. Zoveel bedrijven zijn vandaag de dag op zoek naar personeel maar ze kunnen niemand vinden. Vaak hoor je mensen zeggen: ‘Niemand wil meer werken!’. Maar dat klinkt ons wat vreemd in de oren. Misschien ligt de oplossing dichterbij huis dan je denkt, namelijk: Pak je werken-bij of vacature pagina eens aan! Zorg ervoor dat deze leuk en vlot oogt. Dat iemand meteen denkt: Yes, daar wil ik werken!

Werken-bij-pagina’s

Vaak zijn de werken-bij-pagina’s van bedrijven nogal strak en preuts. Ze zijn meestal op zoek naar iemand met HBO werk- en denkniveau, willen niemand met een 9-tot-5-mentaliteit en iemand die verder kijkt dan z’n neus lang is. Maar dit zegt helemaal niets over de organisatie waar de werkzoekende moet gaan solliciteren. Breng in je werken-bij-pagina of vacature pagina meteen naar voren wat voor organisatie jij bent en laat werkzoekende dat ‘wow-gevoel’ krijgen.

1. Behind the scenes

Wil jij dat de juiste mensen bij jouw bedrijf solliciteren? Vertel ze dan bij wat voor organisatie ze straks gaan werken. In plaats van te vertellen wat jij zoekt, vertel eens wat jij te bieden hebt. Vertel wat de missie en visie van jouw bedrijf is. Op deze manier kan je mensen zoeken die dezelfde visie hebben en kan je samen bouwen aan iets moois.
Tevens is de kans groter dat je iemand binnenhaalt voor langere tijd doordat ze een echte verbintenis met het bedrijf krijgen.

Start je werken-bij-pagina bijvoorbeeld met een statement: Dit zijn wij, hier hebben we jou voor nodig en hier werken wij samen naar toe.

2. Meet the (future) team

Werkzoekende willen niet alleen weten waar ze gaan werken maar ook met wie. Laat daarom toekomstige collega’s aan het woord. Alleen zij kunnen vertellen hoe het is om voor jouw bedrijf te werken. Niet alleen krijgt de werkzoekende dan een goed beeld van de bedrijfscultuur, ze herkennen bij het eerste sollicitatiegesprek al een aantal mensen. Dan voelt het meteen als een soort familie en dat is uiteindelijk wat je wilt: Een hechte groep mensen die fijn samenwerkt.

Laat jouw collega’s bijvoorbeeld een blog-artikel schrijven waarin ze zich voorstellen. Dan zet je direct jouw teamleden in het zonnetje!

3. Don’t be so stiff

De teksten ‘Wij zoeken jou’ en ‘Kom jij ons versterken’ kennen we inmiddels wel. Daar scrolt een werkzoekende snel voorbij. Wees niet bang om eens wat humor in je werken-bij-pagina te verwerken. Zo trek je de aandacht en wek je direct een positieve emotie op. Door wat leuke grapjes in je teksten te verwerken zullen mensen jouw pagina veel langer onthouden. Ook laat je zien dat je een luchtige bedrijfscultuur hebt waar ruimte is voor een klein grapje. Zo stel je iemand direct op zijn of haar gemak en is het ijs gebroken.

Toen wij op zoek waren naar mensen gebruikten wij: ‘Kom jij ons helpen voordat de bom barst?’. Een luchtig grapje waarmee iedereen een kleine glimlach op het gezicht krijgt!

Recruitment via jouw website

Met een goede werken-bij-pagina laat je jouw website een groot deel van je online recruitment doen. Mensen willen weten wat jij voor hen kan betekenen en of zij in jouw team passen. Gebruik die USP’s van jouw bedrijf in je vacature pagina. Zo krijgt je de juiste mensen in je team waarmee je echt verder kan bouwen!

Wil jij hulp bij je

werken-bij-pagina

?